Hama BV
  • .........................................Herontwikkeling van bestaand vastgoed.............................................................
  • ...........................................Hama Projectadvies BV en ontwikkeling............................................................
  • ............................Hama Projectadvies uw project van A tot Z door professionals.......................................
bet365 Sports offers a bonus of 100% up to £/$200 bet365 Sports – 100% Deposit Welcome Bonus Find instructions on getting your bet365 Offer Code and this sports bonus.

Herontwikkeling van bestaand vastgoed.

[metaslider id=97 cssclass=””]

Hama Projectadvies en herontwikkeling

Het herontwikkelen van bestaand vastgoed is wat wij al meerdere jaren doen. Het past volledig bij de ambitie om bewust met gebouwen om te gaan. De kunst zit in het naadloos inbrengen van het nieuwe in het oude. Liefst op een wijze waarbij met respect omgegaan wordt met het bestaande en alle kwaliteit en comfort van het nieuwe wordt ingebracht.

Onze afdeling herontwikkeling houdt zich met name bezig met het herindelen van bestaande flats en appartementengebouwen. Onze opdrachtgevers bestaan naast de woningcorporaties uit veel particuliere opdrachtgevers en investeerders. De uitgevoerde werken bestaan hoofdzakelijk uit het totaal voorbereiden en begeleiden van grootonderhoud en vernieuwbouwplannen. Deze projecten variëren van een enkel pand tot projecten van ca 400 woningen. Alle bijkomende aspecten zoals het splitsen in appartementsrechten vallen ook onder de werkzaamheden.

Optoppen.

Met het steeds krapper worden van de woningmarkt is bij ons het idee ontstaan om de mogelijkheid uit te werken waarbij op bestaande woonblokken een of meerdere woonlagen worden aangebracht: optoppen. Het zal duidelijk zijn dat niet iedere bebouwing zich hiervoor leent. Naast de technische mogelijkheden speelt ook de stedenbouwkundige opzet een doorslaggevende rol. In de jaren zestig van de vorige eeuw zijn door heel Nederland op vergelijkbare wijze degelijke flats met veelal vier woonlagen neergezet. Al dan niet voorzien van lift.

De stedenbouwkundige invulling is in die periode uitermate ruim opgezet. Dit geeft enorme voordelen. De bebouwing is zo ruim uiteen geplaatst dat een toevoeging van een of meerdere woonlagen geen grote impact heeft op de omliggende bebouwing en de bestaande infrastructuur. Gedurende de afgelopen drie jaar zijn door ons bureau enkele pilotprojecten uitgewerkt. Op representatieve flats zijn plannen uitgewerkt voor het aanbrengen van  een eenvoudige woonlaag en anderhalve woonlaag in “penthouse” stijl.

2019 Powered By Compufreak

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.